Eurofins

Hungalimentaria

élelmiszer-biztonsági konferencia
és kiállítás

Elkezdődött a XIV. Hungalimentaria (2023) konferencia szervezése

Kedves érdeklődő Kollégák!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a soron következő konferenciát - reményeink szerint - jelenléti rendszerben 2023 áprilisában szeretnénk ismét megrendezni.
Kérjük, szíveskedjenek figyelemmel kísérni a konferencia honlapján és az egyéb média-felületeken közzétett tudnivalókat.

Üdvözlettel:
Radvánszky Katalin

Felhívjuk tisztelt érdeklődőink figyelmét, hogy a XIV. Hungalimentaria konferenciával kapcsolatos tudnivalókat a Szervezőbizottság üzenőfalán tudják folyamatosan figyelemmel kísérni.

Kedves konferencia után érdeklődő Kollégák!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBiH) és az Analytical Services Hungary szervezesében kétévente megrendezett Hungalimentaria konferencia és kiállítás célja, hogy az élelmiszerek és takarmányok vizsgálatát végző laboratóriumok munkatársai, a vizsgálati eredményeket hasznosító, döntéshozó szakemberek és az élelmiszeripar legfontosabb szereplői számára közel hozza az analitikai kémia, a mikrobiológia és a molekuláris biológia tudományos, és gyakorlati aspektusait, valamint az élelmiszer-jog aktuális kérséseit.

A 2021-ben rendezett XIII. Hungalimentarián, mint az élelmiszerlánc témáival kapcsolatos legrangosabb hazai eseményén 61 előadás hangzott el. A Hungalimentaria védnöke az Agrárminisztérium az élelmiszerlánc-biztonság felügyeletéért felelős államtitkár, Erdős Norbert volt. 2021-ben a konferencia fókuszában ezúttal a hatóság és a magánlaboratóriumok kapcsolata állt, különös tekintettel a bejelentési kötelezettségre és a válságkezelésre. A hatósági szempontok mellett ezúttal is szóba kerültek az élelmiszer-biztonság fontos kérdései a jogi szabályozástól az étrend-kiegészítőkön át a növényvédő szerekig.