Szerzők által engedélyezett előadások prezentációinak letöltése PDF formátumban
Bakó Máté: Per- és polifluorozott alkil vegyületek (PFAS) vizsgálati módszerei,valamint az első átfogó felmérés a magyarországi ivóvizek PFAS szennyezettségéről Balázs Gábor: Ásványolaj-eredetű szénhidrogén szennyezők az élelmiszerekben (MOSH, MOAH) – szennyezőforrások, ajánlott határértékek és analitikai kihívások Bátai Borbála: Élelmiszer allergének és a fogyasztók védelme: Hogyan segíthetnek a laboratóriumi tesztek? Bogáth Péter és Lőrincz Anna: Tej Aflatoxin M1 körvizsgálat dr. Adrián Erzsébet: Rövid áttekintés az élelmiszerek mikrobiológiájával kapcsolatos jogszabályok legutóbbi módosításairól Baranyai László: Az élelmiszeripari digitalizáció lehetőségei és kihívásai Magyarországon Dr. Csapó János: A kolosztrum és a tej bioaktív komponensei; tabletta, illetve kapszula előállítása szarvasmarha kolosztrumból az ember passzív immunitásának növelésére Dr. Csapó János: A konjakmannán felhasználása egészségvédő és fogyasztó élelmiszerek előállítására Dr. Dregus Márta: Illat...íz...aroma: Aromák az élelmiszerjelölés tükrében Dr. Fodor Péter: MEGJEGYZÉSEK a „Megjegyzésekről”-az EU élelmiszerekben előforduló szennyező anyagok felső határértékekről szóló rendeleténél Dr. Györéné Dr. Kis Gyöngyi: Ökoélelmiszerek ismertsége és táplálkozási értéke hazai és nemzetközi kutatások alapján Dr. Kókai Zoltán: Profilanalitikus érzékszervi vizsgálatok alkalmazása élelmiszerek minősítésében Dr. Szilvássy Blanka Daniella: Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok előírásainak változásai az élelmiszerbiztonság és a fenntarthatóság tükrében dr. Nagy Attila: Mikotoxin Platform Dr. Nagy Attila: Hatósági ellenőrzések tapasztalatairól laboros szemmel Haraszti Mária: Bizalom a polcokon, avagy digitális transzparencia az élelmiszeriparban Kariné Péter Éva: A Kárpát-medencében őshonos, génbankban őrzött gyümölcs- és zöldségfajták beltartalmi vizsgálata Kovács Krisztina: Az élelmiszerekre vonatkozó jelölési előírások és aktuálisok Neszlényi Kálmán: Az NGT-növények EU-s szabályozása, kimutatásuk kihívásai – Darwin Projekt Óré-Sütő Berta Vanda: Táptalajgyártás folyamatai a mikrobiológiai laboratóriumban Rönfeld Konstantin: “Augmented Diagnostics”, a kiterjesztett diagnosztika: Egy új korszak az élelmiszerbiztonság és - minőség területén Schmutz Márta: Fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatásvizsgálatai az Eurofins Food and Feed Testing Budapest Kft. laboratóriumában Sütő Péter: Referenciaanyagok labirintusában Szegedyné dr. Fricz Ágnes: Középpontban az allergén jelölés Átfogó allergén-kockázatkezelés alapján Szénási Krisztina: Zöld állítások és jelölések (greenwashing)