Eurofins

Oktatási együttműködések

Az Eurofins Tudásközpont számára kiemelt jelentőségű a különböző oktatási intézményekkel való együttműködés. Fontos kapcsolatokat alakítottunk ki Magyarország vezető egyetemeivel és számos középiskolával is. Hosszú évekig egyetemi kutató- és oktatólaboratórimot működtedtünk, illetve országos online kémiaversenyt is szerveztünk.

EKOL

Az Elválasztástechnikai Kutató és Oktató Laboratóriumot (EKOL) azért hozta létre laboratóriumunk és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara és Kémiai Intézete, hogy a gázkromatográfia (GC), a folyadékkromatográfia (HPLC) és egyéb kapcsolt technikák alkalmazásával megvalósítható, új mérési módszereket fejlesszen ki. Az több mint tíz éves kutatóműhely óriási szerepet játszott a hazai kémiaoktatásban: diákok tucatjai kutattak a laboratóriumban, 15 TDK-dolgozat, 49 szakdolgozat és 8 PhD-dolgozat született itt.

Laborkaland

A Laborkaland hat országos kémiaversenyen és interaktív oktatónapon több száz fiatal vett részt több mint hat éven át. Feladatait a mindennapi életből vettük, olyan középiskolás diákok részvételére számítottunk, akiket érdekel, hogyan működik a világ körülöttünk! A Laborkaland 2016-ban elnyerte a CSR Hungary díjat.

SZIE, DE

Az Eurofins Tudásközpontban kiterjedt kutatásokat folytatnak a környezetvédelem, az élelmiszer-biztonság és az egészségvédelem területén, együttműködve a felsőoktatási intézményekkel (ELTE, SZIE, Corvinus). A legkorszerűbb laboratóriumi eszközöket és módszereket ismerhetik meg a Debreceni Egyetem mérnök hallgatói a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint laboratóriumunk stratégiai együttműködése révén. A közös munka mikrobiológiai, analitikai és genomikai kutatásokra is kiterjed majd.