Eurofins

Kutatás - fejlesztés

Hazai és nemzetközi projektek, kutatások, felsőoktatási együttműködések.

Az Eurofins Analytical Services folyamatosan együttműködik a legfontosabb hazai egyetemekkel, hatóságokkal, több európai és számos hazai kutatás-fejlesztési projektben vett már részt. Több sikeres, befejezett projektünk van, és számos még jelenleg is zajló izgalmas és a jövő számára rendkívül hasznos kutatás.

Mikroműanyagok levegőben és szennyvizekben


A több egyetem, egy független vizsgálólaboratórium és neves szakértők részvételével zajló,
„Multiparaméteres vizsgálati rendszerek kifejlesztése a mikroműanyagok környezeti hatásainak elemzésére” elnevezésű, összesen 624 632 580 Ft támogatású projekt során azonosítják a beltéri és a munkahelyi levegőben terjedő, az emberi egészséget veszélyeztető mikroműanyag-részecskéket, azok koncentrációját, mikrobiológiai hatásukat, emellett megvizsgálják a vízben lévő apró plasztikok károsanyag-koncentráló hatását, valamint a szennyvíztisztítási eljárások során a környezetbe kerülő mikroműanyagok toxikológiai hatását is.

bővebben

MMM - projekt

Egységes mintavételi eljárások kidolgozásával egy hiánypótló K+F projekt során forradalmasíthatják az édesvizek és üledékek mikroműanyag-vizsgálatait.

bővebben

Happy Fish - projekt

A másfél milliárd forintos projektben partnereinkkel együtt a tótól az asztalig végigkísértük a haltermék minőségét befolyásoló tényezőket: megvizsgáltuk a vizeket, az üledékeket, a stresszhatásokat, a feldolgozási technológiákat.

bővebben

Refertil - projekt

A sikerrel lezárult Refertil elnevezésű, magyar vezetésű, európai projekt célja során többek között állati csontból, pirolízis útján készült bioszén részleges megoldást jelenthet az európai foszforkitettség enyhítésére és a műtrágyák használatának visszaszorítására is, valamint hozzájárulhat az élelmiszer-biztonság növeléséhez. Laboratóriumunk kulcsszerepet játszott a projektben, a mérése mellett a kockázatelemzésekhez kapcsolódóan a kioldódási tulajdonságokat is vizsgálta a talajmintákban

bővebben

Gyomaendrőd - projekt

Hogyan segíthet egy vizsgálólaboratórium az önkormányzatoknak?

A gyomaendrődi önkormányzattal kötött szerződés alapján megvizsgáljuk a település felszíni vizeit, termálvizét, a vasútvonal zajterhelését, és még a környéken termő, számos termék alapanyagául szolgáló homoktövis biominősítéséhez is igyekszünk hozzájárulni. A komplex vizsgálati csomagot azért végezzük el, hogy megmutassuk, mi mindent tehet egy labor egy településért.

bővebben