Eurofins

<< Vissza a Hungalimentaria főoldalra

Hungalimentária 2019 programja és előadásai



2019. április 24. - részletes program
2019. április 25. - részletes program
Előadások prezentációinak letöltése PDF fomátumban
Antal Emese (TÉT Platform Egyesület): Tudjuk-e, hogyan éljünk egészségesen?
Baranyi József Prof. Dr. (Imperial College London és Debreceni Egyetem): Az élelmiszer mikrobiológiai biztonsága és az élelmiszer-hálózat stabilitása a globalizáció és a “big data” korában
Barna Sarolta Dr. (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): A Nébih kockázatkommunikációja
Bánáti Diána Prof. Dr. (Debreceni Egyetem): A jövő élelmiszerei
Bánhegyi Péter (BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Tárolási körülmények hatásának vizsgálata zselatin alapú édesipari termékre FT-IR technikával
Bázár György Dr. (Kaposvári Egyetem, Agrár- és Környezet-tudományi Kar): Helyi, ökológiai, funkcionális és szokványos natúr joghurtok objektív és szubjektív érzékszervi vizsgálata
Bodor Zsanett (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék): Gyors módszerek alkalmazhatósága paradicsom- és paprikaporok hamisításának detektálásában
Bodor Zsanett (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Fizika-Automatika Tanszék): A mézek eredetazonosításával és hamisításának detektálásával kapcsolatos problémák
Bojté Csilla (WESSLING Hungary Kft. / Debreceni Egyetem): A szója (Glycine Max L.) vetőmag genetikai homogenitás vizsgálata MALDI-TOF készülékkel
Bordós Gábor (WESSLING Hungary Kft.): Felszíni vizek peszticid terheltségi profiljának elemzése mikroműanyagok adszorpciós vizsgálatainak megalapozásához
Csapó János Prof. Dr. (Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környeztgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet): Magas fehérje- és rosttartalmú, valamint alacsony szénhidráttartalmú Update Low Carb termékek fejlesztése
Cselényi Tibor Dr. (McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft.): A McDonald's Kft. önellenőrzési programjának üzemeltetése
Door Árpád, Kovács Rajmund (Anton Paar Hungary Kft.): Élelmiszeripari vizsgálatok gyorsan, egyszerűen és pontosan
Dráviczki Marianna (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság, Toxikológiai Nemzeti Referencia Laboratórium): Élelmiszerrel érintkezésbe kerülő melamin alapanyagokból és termékekből melamin kimutatása
Fodor Péter Prof. Dr. (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék): Mikotoxinok - a Bibliától az EFSA-ig
Frum Zsuzsanna (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Hiteles és modern hatósági sajtókommunikáció a köz szolgálatában
Gasparikné Reichardt Judit Dr. (WESSLING Hungary Kft.): Pontyhús eltarthatóságának meghatározása challenge teszttel
Gál Anikó (BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Diasztáz enzim aktivitás mérési bizonytalanságának felülvizsgálata mézekben
Gombos Zoltán Dr. (Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály): Új irányok az élelmiszerlánc-felügyeletben
Háhn Judit Dr. (Szent István Egyetem, Regionális Egyetemi Tudásközpont): Ökotoxikológiai állapotfelmérés és mikroszennyezők előfordulásának vizsgálata gazdasági jelentőségű felszíni vizekben
Horváthné Soós Erika (WESSLING Hungary Kft.): Étrend-kiegészítő készítmények és a sportolóknak szánt termékek tiltott szennyezőinek vizsgálata
Kasza Gyula Dr. (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Élelmiszerlánc-biztonság fogyasztói szemmel​
Kaszab Edit Dr. (Szent István Egyetem, MKK-AKI, Környezetbiztonsági és Környezettoxikológiai Tanszék): A hűtve tárolt ponty (Cyprinus carpio) romlásában szerepet játszó baktériumok azonosításának módszertani tapasztalatai
Kiss Dóra (KROMAT Műszerforgalmazó Kft.): Élelmiszer-mátrixok kezelésének újabb lehetőségei a kromatográfiás mintaelőkészítésekben
Korcz Evelin, Kerényi Zoltán Dr. (POSZTER) (Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.): Molekuláris diagnosztika az élelmiszeriparban - Listeria spp. kimutatására alkalmas molekuláris diagnosztikai egységcsomagok (kitek) összehasonlító vizsgálata
Koris András Dr. (SzIE Élelmiszertudományi Kar, Biomérnöki és Folyamattervezési Intézet, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék / LabEx Kft.): Maltodextrin és fehérje falanyagú mikrokapszulák fejlesztése és vizsgálata
Kormosné Bugyi Zsuzsanna Dr. (BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Referencia anyag fejlesztés glutén mennysiégi meghatározásához
Kókai Zoltán Dr. (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszék): PROP érzékenység szűrése érzékszervi módszerrel
Molnárné Bencs Éva (Bentley Magyarország Kft.): ATP-alapú és molekuláris technikák az élelmiszer-biztonság szolgálatában
Nagy István Dr., Meláthné Lakos Mária (Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft., Kaposvári Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium): Cukoralkoholok élelmiszerekben
Nagy László Dr. (AKTIV INSTRUMENT Kft.): Mintaelőkészítést nem igénylő univerzális automata analizátorok élelmiszerek, termények és talajok elemzésére
Novák Márton (Unicam Magyarország Kft.): A Q Exactive hibrid Orbitrap rendszerek bemutatása és az élelmiszeranalitikai alkalmazások áttekintése
Nyirő-Fekete Brigitta Dr. (WESSLING Hungary Kft.): Ponty feldolgozástechnológia fejlesztése a termékek eltarthatóságának növelése érdekében
Nyitrai Ákos (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszék): Neurális válaszok mérése, elemzése és felhasználása az élelmiszerkutatásokban
Oravecz Márton Dr. (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Nébih megnyitó
Páger Zsolt (Hungast Management Kft.): Önellenőrzés a közétkeztetésben
Pál Róbert (Flextra-Lab Kft.): Tömegspektrometria a mikrobiológiában
Pázmándi Melinda (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológia és Biotechnológia Tanszék): Prebiotikus GOS-szirup szénforrásként való hasznosítása tejsavas erjesztés során
Petrovics Noémi (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elválasztás-technikai Kutató és Oktató Laboratórium): Mi oldódik ki a PLA-ból?
Raposa L. Bence Dr. (Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Alapozó Egészségtudományi és Analitikai Laboratóriumi Kutatóközpont): Nátrium-glutamát (MSG) expozíciók hatásának összehasonlító vizsgálata a DNS-metiltranszferázok génexpressziós mintázatára
Sidó Brigitta (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Szupermenta – a Nébih terméktesztje
Sipos Kitti Dr. (Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.): OFIS riasztások elemzése
Sipos László Dr. (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Árukezelési és Érzékszervi Minősítési Tanszék): Érzékszervi bírálók színvizsgálatai, termékspecifikus színelmaszkolási rendszerek
Slezsák János (BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Élelmiszeripari aromaanyag-készítmények fő összetevőinek mennyiségi meghatározása rendhagyó közeli infravörös spektroszkópiai technikákkal
Somogyi Árpád Prof. Dr. DDr.h.c. (Gesellschaft für Natur- und Heilkunde, Berlin): EURÓPAI ÉLELMISZER SZABÁLYOZÁS – A tudomány és a törvényhozás kölcsönhatása
Stefán Gábor (ABL&E-JASCO Magyarország Kft.): Különböző szénhidrátok elektrokémiai detektálása, fókuszban a laktóz
Sugár Éva Dr. (Magyar Tudományos Akadémia, Elnöki Titkárság): „Tiszta Ivóvíz” és a Nemzeti Víztudományi Program
Susán Judit (Nébih Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Analitikai Nemzeti Referencia Laboratórium ): Ételmérgezés kromatográfiás szemmel - Toxikus növényeink
Szabó Bálint Sámuel (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elválasztástechnikai Kutató és Oktató Laboratórium): Primer aromás aminok kioldódásvizsgálata - melyik modelloldattal érdemes?
Szabó Erika Dr. (Állatorvostudományi Egyetem, Törvényszéki Állatorvostani, Jogi és Gazdaságtudományi Tanszék, Budapest): Laktózmentes funkcionális élelmiszerek fejlesztése fogyasztói felmérés alapján
Szabó Éva (BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Mikropolimer szemcsék infravörös mikroszkópiai vizsgálata
Szakos Dávid (Állatorvostudományi Egyetem / Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Funkcionális élelmiszer termékpálya tervezése az idősebb korú fogyasztók igényei alapján
Szegedyné Fricz Ágnes (Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.): SmartChain – Megoldások a rövid ellátási lánc technológiai és nem-technológiai igényeire
Szigeti Tamás János Dr. (WESSLING Hungary Kft.): A glifozát jelenléte környezetünkben, a gyomirtó szer maradékainak analitikája
Szunyogh Gábor (WESSLING Hungary Kft. / Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Ésszel a kosárba Fogyasztói ismeretterjesztő kampány bemutatása
Szűcs Viktória Dr. (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara): Laktózmentes diétát folytató fogyasztók termékelégedettsége
Tóthné Lippai Edit (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal): Riaszt a Rasff! – Közérthetően​
Tömösközi Sándor Dr. (BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Kisgabonák és álgabonák minősége és laboratóriumi minősítése
Veress Tibor Dr. (NSZKK - Nemzeti Szakértői és Kutató Központ, Kábítószervizsgáló Szakértői Intézet): Élelmiszer-készítmények kábítószer-tartalmának igazságügyi szakértői vizsgálata